Menu

Social
BOGAȚI ȘI SĂRACI

România este ţara dezechilibrelor din perspectiva veniturilor populaţiei şi a salariilor încasate de angajaţi. Cel puţin aşa arată statisticile care arată că sunt doar câteva centre urbane cu salarii mari iar restul ţării are venituri reduse.

O harta a salariilor mari la nivelul României arată că Bucureştiul conduce detaşat din acest punct de vedere. În acest top, Capitala este urmată de Cluj şi Timiş. Cele mai mici salarii din ţară se regăsesc în Teleorman, Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Statisticile oficiale arată că, deşi câştigul mediu net la nivel naţional a depăşit pragul de 500 de euro, în multe judeţe salariile sunt mult mai mici.
La Buzău, salariu mediu net n-a depăşit 1. 900 lei, ceea ce clasează judeţul undeva la jumătate, în topul celor 40 de judeţe ale ţării. Câştigurile includ atât salariile, cât şi bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajaţii.

La finele anului trecut, Buzăul se află în topul judeţelor cu cea mai ridicată rată a şomajului. Astfel , Buzăul îşi păstrează în continuare locul 5 pe ţară în ceea ce priveşte ponderea şomerilor, înregistrând peste 17.000 de şomeri. În decembrie, cursul mediu al euro, la care s-a făcut echivalentă salariilor în moneda europeană, a fost de 4,5173 lei, potrivit Băncii Naţionale a României.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>