Menu

Justiție
TEODOSIE, SCOS DE SUB CONTROL JUDICIAR

Arhiepiscopul Tomisului scapă de control judiciar. Curtea de Apel Constanţa a admis, astăzi, solicitarea acestuia de revocare a măsurii, în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru obţinere fără drept de fonduri europene. Decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a decis, în această dimineaţă, să admită solicitarea IPS Teodosie, de revocare a măsurii controlului judiciar, instituită din 17 octombrie 2016.
Decizia instanţei nu este însă definitivă, având drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
DNA Constanţa a dispus, la începutul lunii februarie, trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, sub control judiciar, fiind acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false sau inexacte, având rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2016, IPS Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăti şi Intervenţie în Agricultură pentru a primi fonduri europene.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>