Menu

Administrativ
EXCLUSIV-BANI PENTRU POD

Măsuri de urgență luate de autoritatile române în cazul podului metalic de la Maracineni, de peste râul Buzau. În exclusivitate pentru TVSudEst, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunțat că Ministerul Transporturilor a alocat deja 5.000.000 de lei pentru reabilitarea structurii de beton a podului. Lucrările ar urma să înceapă imediat după finalizarea licitațiilor pentru desemnarea constructorilor. Dacă nu vor apărea contestații, lucrările ar putea începe la jumătatea verii.

In premieră, săptămâna trecută, TVSudEst a dezvăluit, situația extrem de grava in care se afla podul metalic de la Mărăcineni, de peste raul Buzau, care leaga Muntenia de Moldova. Construit aproape de la zero în 2005, după ce a fost grav avariat în urma inundațiilor, podul de la Mărăcineni, a ajuns într-o stare avansată de degradare. Din cauza traficului intens, în structura de beton a podului au apărut tot mai multe fisuri si gauri. Din acest motiv, de aproape un an, traficul pe sensul de mers dinspre Rm. Sărat spre Buzău este restricționat, viteza maximă admisă fiind 10 kilometri la oră. Alertati de autoritățile buzoiene, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunta masuri urgente de remediere a deficientelor constatate la structura de beton a podului metalic. Ministerul Transporturilor a alocat deja pentru reabilitarea podului suma de 5.000.000 de lei.

Lucrările de reabilitare a obiectivului vor fi complexe, spun responsabilii Companiei Naționale de Administrare a Infrastrcuturii Rutiere. Potrivit responsabililor din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrările de reabilitare a podului metalic de la Mărăcineni ar putea începe la jumătatea verii.

Pe tot timpul derularii lucrărilor de consolidare a podului metalic, traficul rutier va fi deviat pe podul de beton, însă cu restrictiile de rigoare. Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932. Porțiune din Drumul european E85, cea mai importantă conexiune rutieră între Muntenia și Moldova, podul a fost avariat grav la inundațiile din vara anului 2005, și în consecință a fost partial demolat și reconstruit până în luna noiembrie a aceluiași an.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>