Menu

Social
SAT TERORIZAT DE URS

Urşii terorizează din nou localităţile din zona de munte a Buzăului. În mai puţin de o săptămâna, un urs a atacat de mai multe ori câteva gospodării din comuna Colţi. Azi-noapte, animalul a ajuns chiar în centrul satului, a intrat într-un grajd şi a mâncat dintr-un porc. Autorităţile locale au solicitat împuşcarea ursului, însă până la obţinerea autorizaţiilor de vânătoare, sătenilor nu le rămâne decât să îşi ia singuri măsuri de protecţie!

Este disperare pe ulițele din localitatea buzoiană Colți. Ursul care a terorizat satul si anul trecut a revenit, probabil, după hibernare. Este mai înfometat decât data trecută, dovadă fiind pagubele pe care le lasă în urmă. De la sfârșitul săptămânii trecute a venit de trei ori în sat, omorând trei animale. Autoritățile din Colti au solicitat împușcarea ursului, însă obținerea autorizațiilor de vânătoare dureaza ceva timp. Oamenilor nu le rămâne decât să își ia singuri măsuri de protecție.

Anul trecut, în numai o zi, un alt urs a distrus un coteţ şi un grajd apoi a omorât doi porci de peste 100 de kg. Atacuri ale urşilor au fost semnalate la finele anului trecut şi în oraşul Pătârlagele dar şi în comuna Cozieni, unde au fost omorâţi trei măgari. Ministerul Mediului a dat atunci derogare pentru vânătoarea sălbăticiunilor care provoacă pagube în gospodării dar până acum niciun urs nu a fost capturat sau împuşcat pe raza judeţului Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>