Menu

Social
SĂRBĂTOAREA FLORILOR

Cei care au dorit zilele acestea să dea o faţă nouă grădinilor sau balcoanelor, au dat o fugă până la Brăila, unde a avut loc Festivalul Florilor de Primăvară. Producători locali, dar şi din alte judeţe, au oferit celor interesaţi diverse flori, pentru toate gusturile şi buzunarele. Nu a lipsit nici mâncarea tradiţional gătită la ceaun sau cuptor, muzica, dansul şi, atracţiile festivalului, statuile vivante ale Teatrului Masca.

Petunii clasice sau exotice, muşcate, narcise, zambile, trandafiri, arbuşti ornamentali, dar şi vedeta târgului, Piciorul cocoşului au atras toate privirile vizitatorilor. Mulţi dintre ei nu au plecat cu mâna goală şi au luat pentru acasă cel puţin o floare. Producătorii i-au ajutat pe cei interesaţi şi cu sfaturi privind plantarea şi îngrijirea florilor, astfel încât să se poată bucură de ele cât mai mult timp.
Preţurile au fost pentru toate buzunarele. Astfel, firul de lalea sau de narcisa a pornit şi de la 0,5 lei, petuniile s-au putut cumpăra cu preţuri între 10 şi 15 lei, muşcatele între 10 şi 25 de lei, în funcţie de mărime şi soi, iar arbuştii ornamentali au putut fi achiziţionaţi cu câteva zeci de lei.
Pentru ca vizitatorii să se poată bucura pe deplin de flori şi de mireasma lor, municipalitatea a interzis ca în această zona să se facă grătare. Astfel, mâncarea servită la terase pofticioşilor a fost doar mâncare tradiţională, gătită la ceaun sau la cuptor. Oferta a fost variată şi îndestulătoare, de la diverse ciorbe, la fasole şi sarmale, gulaş sau peste, nefiind uitaţi nici cei care ţin post.

Una dintre atractile festivalului au fost statuile vivante ale teatrului Masca, care, pentru fiecare seară, au spus o poveste diferită vizitatorilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>