Menu

Social
URS ELIBERAT

Misiune specială a jandarmilor buzoieni. Un urs care rămăsese captiv într-un gard de la marginea unei păduri din localitatea buzoiană Cozieni a fost eliberat după ce a fost adormit de un vânător cu o armă cu tranchilizant. Animalul, care nu părea rănit, a fost lăsat să plece. În ultimele zile, în mai multe localităţi din nordul judeţului Buzaiu, urşii infometați după hibernare au dat iama în curţile oamenilor, omorând zeci de animale.

Ursul a fost descoperit de câțiva localnici, care au sunat la 112. Un echipaj montan de jandarmi a fost trimis imediat în zonă, însă, oamenii legii au solicitat ajutorul unui vânător, pentru că nu aveau cu ce acționa. Vanatorul a adormit ursul cu 8 doze de tranchilizant. Animalul, care avea aproximativ 200 de kilograme, nu părea a fi rănit, iar după ce a fost eliberat a fost lăsat să plece, pierzându-se în întunericul pădurii. Ieșirea urșilor din hibernare a creat probleme în zona de nord a județului Buzău.

La Colți, localitate vecină cu cea în care a fost găsit ursul captiv, un animal înfometat a dat iama în animalele gospodarilor. Atacuri ale urşilor au fost semnalate în ultima perioadă si la Pătârlagele si Cozieni.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>