Menu

Social
ÎMPRUMUTURI PENTRU MASA DE PAȘTE

Cei mai săraci bătrâni ai ţării se văd nevoiţi să se împrumute la casele de ajutor reciproc, pentru a avea ce pune pe masa de Paşte. Pensionarii împrumută sume mici, unii chiar şi sub o sută de lei, pentru a fi siguri că vor avea pe masă cozonac şi ouă săptămâna aceasta. În această perioadă, numărul unor astfel de împrumuturi creşte şi cu 25%.

Pe doamna Maria am întâlnit-o la ghişeele unei case de ajutor reciproc din Bucureşti. Are o pensie de 1.000 lei, după 35 ani de muncă şi nu īi ajung banii. Aşa că a venit la casă de ajutor īmpreună cu soţul să completeze şi să depună acte cu cāteva zile īnainte de Paşte.

Īn perioada sărbătorilor, numărul de īmprumuturi creşte cu cel puţin 25% faţă de o perioada obişnuită. Dar viaţa nu este numai sărbătoare pentru pensionarii amărāţi şi cu pensii mici, nevoiţi să vină să se īmprumute an de an. Statistica īn Romānia arată că persoanele īn vārsta au cele mai puţine restanţe la plata ratelor şi la utilităţi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>