Menu

Social
PERICOL PE GHEATA !

Zeci de prahoveni au ajuns la spital dupa ce au cazut pe gheata. Si asta numai in doua zile, de cand gerul s-a instalat, iar trotuarele s-au acoperit cu gheata. Pacientii s-au ales cu fracturi la nivelul membrelor, cu traumatisme cranio-cerebrale sau contuzii. Medicii ii sfatuiesc pe cetateni sa fie prudenti, iar batranii sa ramana in casa, mai ales ca se anunta temperaturi extrem de scazute, iar gheata se va mentine peste tot.

Gheaţa necurăţată de pe trotuare, dar și cea din curți sau de pe ulițele satelor, face victime. În ultimele 48 de ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-au prezentat peste 100 de persoane care au căzut pe gheaţă. Medicii unităţii spitaliceşti spun că numărul mediu al persoanelor care prezintă fracturi și entorse, dar și traumatisme craniene, este mai mare decât în mod normal. Oamenii care au ajuns la spital după ce au căzut pe gheață spun că vor fi mult mai atenți de acum înainte. Cadrele medicale se aşteaptă ca în zilele următoare numărul persoanelor care vor ajunge la spital cu fracturi ale membrelor să crească. La acestea se pot adauga și pacienți cronici care se decompensează din cauza frigului, dar și hipotermiile.

Medicii le recomanda, in special batranilor, sa evite trotuarele acoperite de gheata si sa nu iasa din casa fara incaltaminte de iarna cu talpa antiderapanta.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>