Menu

Social
CRATER NOU, CATACOMBE VECHI

Și la Buzău asfaltul a început să se surpe chiar în centrul oraşului. Este vorba despre o groapă apărută pe o stradă de lângă Primăria Buzău, într-o zonă despre care arheologii susţin că ar fi înţesată de vechi catacombe şi pivniţe care ar data de la începutul secolului al XVI-lea. La sfârşitul lunii februarie, o groapă uriaşă a apărut din senin în asfalt, la Rm Sărat, lângă Drumul European 85, în urma prăbuşirii tavanului unei pivniţe care datează, cel mai probabil, din perioada medievală.

Gropa adâncă de aproape un metru a apărut, ieri, din senin  chiar în centrul orașului Buzău, pe o stradă de lângă Primărie. Şoferii, dar şi trecătorii au observat imediat craterul apărut în asfalt. Unii buzoieni spun că astfel de cratere au mai apărut şi în trecut în exact aceeaşi zonă. Câţiva chiar au auzit că  centrul vechi al orasului Buzău ar fi înţesat de vechi tuneluri şi pivniţe. Părerile lor sunt confirmate şi de către arheologi care afirmă că săpăturile făcute cu ocazia ridicării sediilor unor bănci din centrul oraşului au scos la iveală vechi catacombe pe trei niveluri care datează de la începutul secolului al XVI-lea sau poate si mai devreme.

Ca să rezolve problema rapid, reprezentanții Primăriei Buzau au dat ordin Politiei locale să pună în dreptul craterului apărut în asfalt un indicator de ocolire. La sfarsitul lunii februarie, pe strada Mihail Kogalniceanu, din Rm. Sarat, o masina a fost inghitita de o parcare surpata, iar in craterul format au fost descoperite vestigii arheologice din perioada medievala. Recent, Ministerul Culturii a emis autorizatia necesara pentru efectuarea studiului arheologic la obiectivul descoperit.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>