Menu

Social
NUMĂRĂTOARE INVERSĂ PENTRU GHIȚĂ

Sebastian Ghiță, arestat vineri în Serbia, urmează sa fie adus în țară. Autoritățile române au declanșat procedura de extrădare a fostului parlamentar, la patru zile după capturarea sa, din cauza întârzierii omologilor  din Serbia, care au anunțat târziu arestarea acestuia.

Sebastian Ghiţă avea permis de conducere şi buletin emise în Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. A fost reținut pentru că documentele respective erau false.

A inceput numaratoarea inversa pentru  aducerea în ţară a lui Sebastian Ghiță, dupa ce autorităţile române  au declansat  procedura de extrădare a acestuia. Poliţia Română anunţă că autorităţile sârbe au informat oficialitățile din București că inculpatul Sebastian Ghiţăa fost arestat în Republica Sârbă, pe o perioadă de 18 zile, în vederea extrădării, începând cu 14 aprilie.

De altfel, fotografia inculpatului Ghiţă Sebastian a figurat pe site-ul IGPR,  până în momentul în care s-a primit din partea autorităţilor sârbe confirmarea oficială că acesta a fost arestat în vederea extrădării. Instituția a informat Ministerul Justiţiei, pentru că aceasta este instituţia abilitată să se ocupe de procedura de extrădare a omului de afaceri.

În momentul extrădării, dacă autorităţile sârbe vor solicita ca partea română să efectueze escorta în ţară a inculpatului, poliţiştii români vor fi cei care vor  efectua acest serviciu. Judecat sau cercetat în mai multe dosare de corupție, omul de afaceri Sebastian Ghiţă, fost deputat, a fost localizat şi reţinut la Belgrad în noaptea de joi spre vineri. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin emise în Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. A fost reținut pentru că documentele respective fuseseră falsificate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>