Menu

Social
LA UN PAS DE TRAGEDIE

O tragedie a fost la un pas să se producă, pe o şosea din Brăila, după ce un poliţist a intrat pe contrasens, cu farurile stinse, lovind frontal un alt autoturism, care circula regulamentar. În acesta din urmă se aflau 4 persoane din Călăraşi – şoferul, cumnatul şi soţia celui din urmă, dar şi copilul acestora, în vârstă de 2 ani. În plus, femeia este însărcinată în 5 luni cu gemeni. Din fericire, deşi maşinile au fost distruse aproape în întregime, nimeni nu a fost rănit.

Şoferul din Călăraşi, în vârstă de 29 de ani, aflat în stare de şoc, spune că s-a trezit pur şi simplu în faţă cu maşina condusă de poliţist, cu farurile stinse şi că, deşi a frânat cât a putut, nu a putut evita impactul.

Poliţistul, în vârstă de 40 de ani, a făcut parte până în vara lui 2015 din Serviciul Rutier, însă, în urmă unei mega anchete sub acoperire derulate de DGIPI, acesta, împreună cu alţi 21 de rutierişti brăileni, a fost reţinut pentru luare de mită, abuz în serviciu şi alte infracţiuni de corupţie. Poliţistul a făcut şi câteva zile de arest preventiv, ulterior fiind eliberat sub control judiciar. În stenogramele făcute publice la momentul respectiv, se preciza că poliţistul consuma des băuturi alcoolice, uneori chiar în timpul serviciului. Acum, bărbatul a refuzat să sufle în etilotest, însă i-au fost recoltate probe biologice la spital.

În prezent, pentru că dosarul „Mită la Rutier” este încă pe rol, poliţistul îşi desfăşoară activitatea în cadrul IPJ Brăila, însă nu deţine o funcţie de răspundere. În ceea ce priveşte familia din Călăraşi, aceasta trebuia să îşi viziteze nişte rude în Galaţi, de unde urmau să plece la Braşov, în concediu. Din păcate însă, planurile li s-au anulat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>