Menu

Social
MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC

S-a dat alarma seara trecuta la Constanta, dupa ce o femeie a sunat la 112 si a anuntat ca trei barbati au cazut in lacul Siutghiol, in acelasi in loc in care, in urma cu o luna de zile, un elicopter SMURD se prabusea si patru oameni mureau inecati in apele reci ale lacului. Patru ore au cautat pompierii, scafandrii, jandarmii, dar si doua elicoptere, cele trei victime. In cele din urma salvatorii aveau sa sisteze operatiunea. Asta pentru ca, cei trei barbati, despre care se presupunea ca sunt inecati, au sunat la politie si au anuntat ca sunt acasa, in afara oricarui pericol.

Era ora 16.52 cand un apel la 112 anunta o noua tragedie, trasa parca la indigo cu cea de acum o luna de zile, cand elicopterul SMURD cu 4 oameni la bord s-a prabusit pe lacul Siutghiol. De data aceasta, 3 persoane s-au aventurat pe lacul inghetat si ar fi disparut la doar 300 de metri de mal. In mai putin de 10 minute o armata de pompieri, scafandri ISU, paramedici si jandarmi s-au strans pe malul lacului care pare sa fi fost blestemat. Aceeasi ora, acelasi loc al nenorocirii, dar de data aceasta, temperaturi mult mai vitrege. Chiar si asa, pompierii par destul de pregatiti sa le faca fata. Se aventureaza pe lacul inghetat, tinand dupa ei o barca gonflabila. La cateva sute de metri de tarm, gheata se transforma in patinoar. Nimeni nu stie cat de gros este stratul de gheata. Salvatorii se leaga cu franghii si se apropie de margine, cu o lanterna. Din aer elicopterele survoleaza zona fara incetare. Mai bine de 3 ore au cautat autoritatile pe cei care se presupunea ca ar fi cazut in lacul Siutghiol. Nici scafandrii, si nici pompierii nu au gasit nimic suspect. La putin dupa 20.30 – un apel la politie avea sa schimbe toate datele problemei! Operatiunea a fost sistata pentru ca cei 3 indivizi erau de fapt, teferi si nevatamati.

Cei 3 sunt din localitatea Ovidiu iar in cele din urma au ajuns la politie unde au dat mai multe declaratii. Politistii au deschis o ancheta in acest caz. Ramane de vazut daca cei 3 barbati vor fi trasi la raspundere si pusi sa plateasca despagubiri pentru ca au pus pe jar un oras intreg.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>