Menu

Administrativ
ILUMINATUL PUBLIC, ÎN AER

Situaţie incredibilă la Buzău! De la sfârşitul anului, nu se mai ocupă nimeni de întreţinerea reţelei de iluminat public stradal din municipiu. Firma care a efectuat acest serviciu de peste zece ani, Flash Lighting Services, nu mai doreşte să mai colaboreze cu Primăria şi nicio altă firmă nu pare interesată să preia acest serviciu. Ca să dreagă cât de cât busuiocul, Primăria Buzău intenţionează să achizitioneze un utilaj special care va fi deservit de angajaţii societăţii Urbis Serv.

Sistemul de iluminat public din oraşul Buzău este „în aer” de aproape un an. Flash Lighting Services, societatea care se ocupă de întreţinerea reţelei, a renunţat să colaboreze cu Primăria, iar, de atunci, şefii administraţiei locale se află în căutarea unei firme de profil care să preia acest serviciu.
Reprezentanţii Primăriei Buzău susţin că toate încercările de atribuire a contractului de întreţinere a iluminatului public s-au soldat cu eşecuri. Nici firma care a efectuat în trecut întreţinerea sistemului de iluminat nu se mai arată interesată de prelungirea contractului.

Grav este şi că starea reţelei de iluminat public a oraşului este jalnică iar cele mai multe probleme se regăsesc tocmai la elemente montate acum 5-6 ani. În unele zone din oraş, reţeaua de iluminat public este veche de peste 50 de ani.
În perioada sărbătorilor de iarnă, iluminatul festiv de Crăciun s-a făcut la Buzău la începutul lunii decembrie, cu o lună mai târziu decât în alţi ani tocmai pentru că sistemul de iluminat stradal al oraşului este neglijat de către autorităţi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>