Menu

Social
GIRATORII DE AMEȚIT ȘOFERII

Sensurile giratorii provizorii, din plastic, amplasate anul trecut de Primăria Buzău în mai multe intersecţii din oraş, cu scopul de a fluidiza circulaţia, par să aibă un alt scop: să ameţească şoferii. În anumite perioade ale zilei, traficul, şi aşa aglomerat din oraş, este pur şi simplu sufocat de improvizaţiile autorităţilor. Chiar şi responsabilii din Primărie se gândesc, mai nou, să desfiinţeze unele sensuri giratorii care încurcă lumea.

Primăria Buzău a montat, anul trecut, în câteva intersecţii din oraş, sensuri giratorii provizorii. Din nefericire, sensurile giratorii nu şi-au atins deloc scopul: în loc să fluidizeze circulaţia, mai mult o încurcă. Şoferii sunt nevoiţi să reducă viteză în sensuri giratorii şi, în perioada orelor de vârf, chiar să aştepte minute în şir până când pot intră în sensul respectiv. Adică, mai rău decât în cazul în care în acele zone ar există semaforizare. Decizia neinspirată a Primăriei Buzău de a amplasa sensuri giratorii îi irită tot mai mult pe conducătorii auto.

Chiar şi responsabilii din Primăria Buzău se gândesc, mai nou, să desfiinţeze giratoriile enervante. Ei spun că în următoarea şedinţa a Comisiei de Siguranţă Rutieră, vor propune eliminarea a cel puţin unuia dintre sensurile giratorii improvizate, amplasat în zona Tribunalului. O altă zona care dă mari bătăi de cap şoferilor din Buzău şi celor aflaţi în tranzit este rondul din zona XXL, la ieşirea din Buzău spre Râmnicu Sărat. Aici, în anumite perioade ale zilei, cozile de maşini se întind pe sute de metri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>