Menu

Social
LUCRĂRI DE MÂNTUIALĂ

Promise cu mare fast, în campania electorală pentru alegerile parlamentare, lucrările de reabilitare a peroanelor Gării CFR Buzău nu sunt deloc pe placul călătorilor. Mai mult, deși lucrările au început în noiembrie anul trecut, iar termenul de finalizare era estimat pentru jumătatea primăverii, peroanele arată încă jalnic, iar calitatea lucrărilor executate lasă mult de dorit.

În luna octombrie a anului trecut, Primăria Buzău și Regionala CFR Galați au anunțat la unison cu mare fast că vor începe lucrările de reabilitare completă a două peroane din Stația CFR Buzău. Pentru suma de 900.000 de lei, o firmă de construcții din Câmpulung Moldovenesc a avut ca sarcină refacerea totală a celor două peroane. Desi oficialii Regionalei CFR și ai Primăriei Buzău au promis atunci că în maximum 4 luni vor finaliza investitia, lucrările nu sunt nici pe aproape de a fi încheiate. Mai mult, călătorii sunt complet nemulțumiți de calitatea asfaltării celui mai important peron al stației, cel care asigură accesul la liniile 2 și 3.

Reabilitarea peroanelor înseamnă și reparații la copertinele celor două peroane, lucrări care nici acum nu au început. Cu aotate acestea, responsabilii Primăriei Buzău se lauda că intenționează să reabiliteze și pasajul subteran care asigură accesul către peroane dar și către două cartiere ale orașului, Mihai Viteazul și Poștă. Ei sustin ca poartă negocieri cu șefii Regionalei CFR Galați pentru ca obiectivul să treacă temporar în administarea municipalității, cât vor dura lucrările de igienizare.

Clădirea Gării CFR Buzău, care are valoare de patrimoniu, a fost reabilitată în urmă cu zece ani, cu bani de la Guvern.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>