Menu

Social
ATENȚIE LA CĂPUȘE!

Atenție la căpuşe! Este avertismentul dat de medici celor care vor ieşi la iarbă verde în minivacanţa de 1 Mai. Specialiştii recomandă oamenilor, care vor merge la pădure să poarte bluze cu mânecă lungă, pantaloni lungi şi şosete pentru a se feri de căpuşe. Persoanele muşcate de aceste insecte trebuie să meargă imediat la spital, nicidecum să se trateze singure, pentru că muşcătura de căpuşă este periculoasă, iar netratată poate fi fatală.

Ziua de 1 Mai se apropie, iar cu siguranţă mulţi dintre noi ne-am făcut deja planuri pentru a merge la iarbă verde, în pădurile din împrejurimile oraşelor. Cum în ultima perioadă, vremea a fost caracterizată de umiditate, iar acum s-a încălzit, medicii ne îndeamnă să fim atenţi la căpuşele din iarbă. În momentul în care mergem la pădure trebuie să purtăm o ţinută adecvată, din care să nu lipsească bluza cu mânecă lungă, pantalonii lungi şi şosetele, care să ne ferească de muşcătura acestor insecte.

Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător. Din acest motiv, medicii le recomandă oamenilor să se prezinte de urgenţă la spital, unde li se va administra tratament cu antibiotice şi antiinflamatoare. Căpuşele se pot găsi atât în grădina casei, cât şi în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure. Acestea trăiesc şi pe animalele de casă, precum câini şi pisici.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>