Menu

Administrativ
UN NOU SCANDAL

Un nou episod al războlui declanşat de primarul Constantin Toma împotriva poliţiştilor locali şi un nou scandal teribil, astăzi, în şedinţa Consiliului Municipal Buzău. Propunerea edilului de a disponibiliza, din nou, aproape 300 de poliţişti locali, prin adoptarea unei noi organigrame a instituţiei, a stârnit numeroase tensiuni şi replici vehemente. Proiectul privind aprobarea noii organigrame nu a fost însă aprobat, scorul voturilor pro şi contra fiind egal. El va fi suspus aprobării într-o nouă şedinţa, cel mai probabil săptămâna viitoare. Extrem de supărat, primarul Constantin Toma şi-a vărsat nervii pe consilierul social-democrat Fănică Bârlă, care a votat împotrivă, şi a solicitat liderilor PSD Buzău să-l excludă din partid.

Ședință cu scântei, astăzi, în Consiliul Local Buzău, dupa ce primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a propus spre aprobare noua organigramă a Politiei Locale, din care sunt excluși cei aproape 300 de agenti de la serviciul de pază. Avocata polițiștilor locali vizați de concedieri, Oana Tănăsică, dar și liderii de sindicat, au încercat să îi convingă pe consilieri să nu aprobe noua organigramă. Totul s-a transformat rapid într-un scandal teribil. După ce avocata polițiștilor locali i-a avertizat pe aleși că încalcă legea aprobând proiectul, edilul Constatin Toma și câțiva consilieri PSD au răbufnit la adresa acesteia, dar și a liderilor polițiștilor locali.

În mod surprinzător, proiectul de hotărâre privind aprobarea noii organigrame a Primăriei Buzau nu a trecut de votul consilierilor locali, desi alianta PSD-ALDE detine majoritatea in Consiliul Municipal. Pe lângă aleșii PMP și PNL, au votat împotrivă ori s-au abținut și câte un consilier PSD, și unul de la ALDE. In aceste conditii, proiectul va fi suspus aprobării într-o noua ședință, cel mai probabil săptămâna viitoare. La finalul ședinței, edilul Constantin Toma a cerut excluderea din PSD și din Consiliul Local a alesului social-democrat Fănică Bârlă, care a votat impotriva proiectului.

La începutul anului, Curtea de Apel Ploiești a respins recursul intentat de Primărie la decizia Tribunalului Buzău, care a suspendat Hotărârea de Consiliu Local Municipal ce prevedea concedierea celor peste 300 de poliţişti locali. Decizia Curţii de Apel Ploieşti a fost definitivă şi irevocabilă, astfel că cei peste 300 de poliţişti locali și-au putut pot relua posturile de pe care au fost disponibilizaţi, dar nu la școli, ci la Ordine Publică. Anterior, in toamna anului trecut, Tribunalul Buzău a decis că poliţiştii locali care primiseră preavize trebuie menţinuţi în activitate, însă juriștii Primăriei Buzău au contestat decizia și au formulat recurs la Curtea de Apel Ploiești. Între timp, polițiștii locali au atacat în instanță și raportul Curții de Conturi potrivit căruia trebuie să fie angajat un polițist local la 1.000 de locuitori, un nou termen în proces fiind programat săptămâna viitoare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>