Menu

Administrativ
PARCĂRILE, UN NOU SCANDAL

O nouă inițiativă marca Constantin Toma, un nou scandal pus pe tapet de primarul Buzăului. Este vorba despre procedura de atribuire a locurilor de parcare în municipiul Buzău, prin care taxa anuală pentru un loc de parcare a crescut de la 60, la 90 de lei, pentru o mașină. Inițiativa edilului de Buzău a provocat reacții dure în Consiliul Municipal, atât din partea colegilor din PSD, cât și din partea consilierilor opoziției.   

Proiectul privind reluarea procedurii de atribuire a locurilor de parcare în municipiul Buzău propus de primarul Constantin Toma a iscat dispute aprinse in Consiliul Local de saptamana trecuta. Mai mulți aleși locali, între care și un consilier PSD, i-au reprosat edilului că ar fi fost normal ca atribuirea locurilor de parcare să fi fost făcută după ce s-ar fi creat noi locuri de parcare, numărul acestora fiind în prezent mult mai mic decat numărul mașinilor înmatriculate. Asta, în condițiile în care un alt proiect supus aprobării prevede ca șoferii care îşi parchează maşinile neregulamentar sau care staţionează în locuri nepermise în municipiul Buzău se pot trezi fără ele. Taxa de ridicare va fi de 300 de lei, cea de transport de 200 de lei, iar pentru fiecare zi de depozitare a maşinii în spaţiile societatii de transport in comun Trans Bus se va percepe o taxă de 100 lei.

Primarul Constantin Toma a răbufnit la adresa contestarilor și a declanșat un adevarat scandal in plenul sedintei. Cum ambele proiecte de hotârâre au fost aprobate la un singur vot diferență, procedura de atribuire a locurilor de parcare în municipiul Buzău s-a reluat incepand de ieri. Taxa anuală pe care un locatar la bloc o va plăti pentru un loc de parcare este de 90 de lei, pentru mașina personala, și 250 de lei, pentru mașina de serviciu. În cazul în care numărul locurilor de parcare este mai mic decât cel a solicitărilor, se va organiza licitație, primul preț fiind 10 lei.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>