Menu

Social
CAPUȘELE, UN PERICOL

Mare atenție la căpușe! În minivacanța de 1 Mai, 13 persoane s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, după ce au fost înțepate de căpușe. Insectele au fost scoase de către medici, care nu au constatat, la niciunul dintre pacienți, simptomele bolii Lyme. Medicii recomandă maximă precauție în această perioadă, deoarece mușcăturile de căpușe pot provoca boli grave.

In minivacanța de 1 Mai, numeroși buzoieni s-au prezentat la urgențele Spitalului Județean din Buzău, după ce au fost înțepați de căpușe. Cei mai mulți dintre cei mușcați  de insecte zilele trecute sunt copii, care se aflau la „iarbă verde”. Astfel de insecte se pot găsi atât în grădina casei, cât și în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure sau animale.

Medicii epidemiologici atrag atentia celor muscati de capuse sa se prezinte de urgenta la o unitate medicala unde insecta sa fie indepartata de pe piele de catre un specialist. Muscatura de capusă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător. Cea mai gravă este boala Lyme,  sau borelioza, supranumită și “boala cu 1000 de fețe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>