Menu

Administrativ
DECIZIE PENTRU FALIMENT

Decizia de majorare a preţului gigacaloriei în municipiul Buzău, chiar dacă a fost amânată, împinge Regia Autonomă Municipală spre faliment. Reprezentanţii RAM Buzău apreciază că aproape 1.000 de apartamente din oraş se vor debranşa în această vară de la sistemul centralizat de încălzire, de teama unor facturi uriaşe. Aceasta după ce, sistemul centralizat de încălzire a beneficiat de investiţii de aproape 40 de milioane de euro.

Încă din iarnă, autorităţile buzoiene au anunţat că preţul gigacaloriei furnizate în sistem centralizat va creşte cu peste 50 la sută, de la 185 de lei la 280 de lei. În acest sens, primarul Constantin Toma a introdus pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Local un proiect de hotărâre ce prevedea această majorare. În ultimă instanţă proiectul nu a mai fost supus la vot, în speranţa că Guvernul va întinde Primăriei Buzău o nouă mână de ajutor. Cu toate acestea, conducerea Regiei Autonomiei Municipale Buzău spune că răul a fost deja făcut! Vestea majorării preţului gigacaloriei îi va determina pe mulţi buzoieni să se debranşeze în perioada următoare.

Reprezentanţii RAM Buzău apreciază că cele 1.000 de debranşări vor însemna o reducerea a încasărilor cu 10 la sută şi un prim pas spre faliment a Regiei. Aceasta după ce, sistemul centralizat de încălzire a beneficiat de investiţii de aprope 40 de milioane de euro.La Buzău, preţul gigacaloriei pe care îl plăteşte populaţia este de 185 de lei, iar preţul de producţie al gigacaloriei este 485 de lei, restul fiind suportat de Primărie. În prezent, la nivelul municipiului Buzău, aproximativ 14.000 de apartamente dintr-un total de 35.000 mai sunt racordate la rețeaua centralizată de încălzire.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>