Menu

Social
INTEGRARE DIFICILĂ

Este scandal la o şcoală din Constanţa! Mai mulţi părinţi s-au revoltat după ce copiii lor de 8 ani au ajuns acasă bătuţi de un coleg de clasă. Bunica băieţelului spune că micuţul suferă de deficit de atenţie, iar cadrele didactice nu-şi dau interesul pentru a-l integra în colectivitate. Cei de la Protecţia Copilului cunosc cazul, însă susţine că bunica, în grija căruia a fost plasat de către instanţă copilul, îl duce frecvent la terapie şi consiliere. Ceea ce nu poate însă spune cu certitudine instituţia este şi dacă băiatul urmează sau nu tratamentul impus de medicii specialişti.

Băiatul, în vârstă de 8 ani, este tot mai violent cu fiecare zi care trece. Conducerea şcolii a încercat toate soluţiile posibile pentru a calma situaţia. A adus la ore chiar şi un profesor de sprijin, însă fără nici un rezultat. Conducerea şcolii crede însă că o parte din vină o poartă şi familia din care provine copilul. Părinţii sunt despărţiţi. Mama este plecată la muncă în străinătate. La fel şi tatăl. Şi nici unul dintre ei nu a mai vrut să ştie de băiat.
În tot acest timp părinţii nu mai ştiu ce să facă, în condiţiile în care zilnic copiii vin acasă şi le povestesc cât de agresiv este colegul lor. Conducerea școlii crede că o soluţie ar fi ca băiatul să fie preluat într-un centru de plasament. Acolo unde de altfel a mai fost o perioadă. Specialiştii spun că în astfel de cazuri mediul familial în care creşte copilul este cel mai important.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>