Menu

Social
CENTRU PILOT DE ANGIOGRAFIE?

Buzăul ar putea găzdui un centru-pilot de angiografie. Vestea vine din partea vicepreședintelui Consiliului Județean, Cristi Romanescu. In acest centru ar urma sa fie realizate examene radiologice pentru studierea vaselor inimii și ale plămânilor, celor ale creierului și măduvei spinării și ale membrelor și viscerelor. Proiectul ar putea fi pus în practică prin atragerea de fonduri europene.

După modernizarea mai multor secții ale Spitalului Județean și realizarea unui centru modern de dializă, Buzăul propune si o noutate in sistemul de sănătate românesc. Este vorba despre un centru-pilot de angiografie, unitate ce ar putea fi dezvoltată printr-o colaborare cu un cunoscut medic român specializat în cardiologie.

Angiografia este un examen radiologic care permite examinarea volumului interior al unui vas sangvin si ale ramurilor în care se împarte acest vas. O angiografie este utilizată, în principal, pentru studierea vaselor inimii și ale plămânilor, celor ale creierului și măduvei spinării și ale membrelor și viscerelor. Examenul servește, de asemenea, și la depistarea leziunilor arteriale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>