Menu

Social
RETINUTI PENTRU FRAUDE INFORMATICE

Mai multi membri ai unei grupări specializate în comiterea de infracțiuni informatice cu mijloace de plată electronică, au fost reținuți după ce ofițerii de la Crima Organizata Ploiești și procurorii DIICOT au descins în casele lor. La domiciliile suspecților au fost descoperite echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, sume importante de bani, dar și o cultură de canabis.

Ieri, polițiștii Birolui de Combaterea Criminalității Organizate Ploiești și procurorii DIICOT, au descins în 34 de locuințe ale membrilor unei grupări specializate în comiterea de infracţiuni informatice şi cu mijloace de plată electronică. Cele mai multe percheziții s-au desfășurat în Constanța, dar și în Prahova, Vâlcea , Bistriţa –Năsăud, Brăila şi Hunedoara. Prin falsificarea de carduri și de dispozitive de citire a acestora, membrii grupării, conduse de doi indivizi, unul din Ploiești și celălalt din Constanța, au reușit să producă un prejudiciu de peste 400.000 de lei. La percheziții, anchetatori au descoperit că indivizii se ocupau și cu traficul de droguri, în locuința unuia fiind amenajată o cultură întreagă de cannabis.

In perioada aprilie 2013 – decembrie 2014, membrii grupării ar fi confecţionat şi procurat dispozitive artizanale destinate copierii datelor de identificare ale instrumentelor de plată electronică, utilizate la terminale P.O.S.  , A.T.M sau în benzinării, pe care le-au folosit pe teritoriile Germaniei, Suediei, Danemarcei, Norvegiei, Turciei, Franţei, în Marea Britanie și Spania. Indivizii riscă până la 15 ani de închisoare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>