Menu

Social
FEMEI ABUZATE

Mii de femei din România sunt, în fiecare an, bătute de partenerii lor. Unele reclamă la poliție clipele de coşmar prin care trec sau chiar cer ordin de protecție. Un lucru trebuie știut: nicio femeie nu merită să fie agresată, indiferent de ce a spus sau ce a făcut, iar orice act de violenţă împotriva femeii îi afectează şi pe cei din jur, dar mai ales pe copiii si parinţii victimelor.

Femeia din imagine are 54 de ani si a fost violată de un nepot al unei bătrâne de care avea grijă. A stat două săptămîni pe patul de spital iar în urma acestui incident a rămas cu traume pshice profunde. În România multe femei sunt bătute, violate sau abuzate psihic, dar numai 16% dintre ele au curaj să reclame la poliţie astfel de incidente. În 90 la sută din situaţii bărbatul este cel care ridică palma.

Puţine femei iau măsuri pentru a se proteja de violenţa domestică şi ajung să ceară un ordin de protecţie împotriva soţului sau iubitului bătăuş. Este o bucată de hârtie, dar care le-ar scăpa definitiv de chin. Puţine femei obţin insa acest ordin. Potrivit statisticilor, în medie, una din trei femei este bătută, violată sau supusă unui abuz în familie, iar în 50% din cazurile de omor cu victime femei, autorii sunt foştii sau actuali parteneri. Violenţa asupra femeilor este condiţionată uneori de conditii de viata, tradiţii sau nivel de educaţie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>