Menu

Social
SCANDAL LA FISC

Scandalul notificarilor trimise de Fisc continua. La Buzau, astazi dimineata, sute de persoane care au primit scrisori de executare silita de la Fisc au cerut clarificari in acest sens. Toti au fost somati sa achite contributii restante la fondul de sanatate pentru anul 2012, din alte venituri decat salariile sau pensiile. Culmea este ca toti au de achitat exact aceeasi suma: 468 de lei.

Sute de oameni s-au prezentat astazi cu plicul in mana la sediul Directiei de Finante Buzau ca sa ceara lamurari in privinta unor notificari primite recent. Buzoienii au fost somati sa achite contributii la asigurarile de sanatate, restante din 2012. Ciudat este insa ca toti au de achitat statului exact aceeasi suma: 468 de lei. Impunerile provin din toate veniturile obtinute pe parcursul anului 2012, altele decat salariile si pensiile. Sunt insa oameni care au incasat peste 10 lei din dobanzi sau dividende acum doi ani, care se vad acum nevoiti sa plateasca 468 de lei.

Nici reprezentantii Directiei de Finante Buzau n-au fost in stare sa dea un raspuns in privinta notificarilor emise de ANAF. Potrivit legii, impozitul pe venit se calculeaza la valoarea salariului minim pe economie din 2012, care era de 700 lei. Situatii asemanatoare au aparut la inceputul anului in mai toata tara. Pe langa notificarile privind alocatiile unor copii, ANAF a trimis romanilor alte mii de decizii prin care ii instiinteaza ca au de platit contributii pentru asigurari restante la fondul de sanatate. Decizia apartine acum Guvernului care trebuie sa emita o ordonanta de urgenta pentru stergerea acestor datorii catre CAS.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>