Menu

Social
ÎNCĂ 30 DE ZILE DE AREST

Veste proastă pentru președintele suspendat al Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu. Magistrații Curții de Apel București au decis, vineri, prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile atât pentru Bîgiu, cât și pentru Florin Colgiu, complicele său în cazul de corupție.

Președintele suspendat al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, și finul său, Florin Colgiu, rămân în arest, cel puțin până în luna februarie. Magistrații de la Curtea de Apel București au respins, vineri, contestațiile formulate de acestia împotriva prelungirii mandatelor de arestare, emise în dosarul de corupție instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.
Înainte de Sărbători, magistrații Tribunalului București au decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă, cu încă 30 de zile, atât pentru președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, cât și pentru finul său, Florin Colgiu. Pentru că prelungirea ar fi trebuit discutată în instanță în perioada vacanței, procurorii anticorupție au solicitat, mai devreme, pe 19 decembrie, ca ambii inculpați să nu fie eliberați la expirarea mandatelor.

Președintele suspendat al Consiliului Județean, Cristinel Bîgiu, este acuzat că ar fi primit mită, în formă continuată, în două tranșe, în valoare de aproape 120.000 de lei. Din această sumă, 6.500 de lei ar fi ajuns la finul său, Florin Colgiu. Potrivit anchetatorilor, pentru ultima tranșă, intermediar a fost consilierul județean Robert Ionuț Pițigoi, cel care are calitatea de suspect în acest dosar. Întreaga sumă invocată de procurorii anticorupție ca fiind obiectul infracțiunii de luare de mită ar fi fost obținută de la o femeie din Călărași, administrator al unei firme de consultanță. Această societate a fost desemnată în mod fictiv să se ocupe de întocmirea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului pe perioada 2014-2020, care fusese, de fapt, întocmită de angajații Consi¬liului Județean. Aceiași procurori DNA susțin că directorul Biroului de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean, Dragoș Cojocea, și președintele instituției, Cristi Bîgiu, s-ar fi înțeles să realizeze documente și facturi fictive, astfel încât să le revină o jumătate din suma proiectului în valoare de 400.000 de lei. Dragoș Cojocea are calitate de martor-denunțător în acest dosar.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>