Menu

Social
PRIMARI PREVĂZĂTORI

Nu incheiem contracte de deszapezire cu Consiliul Judetean, ca sa nu avem probleme! O spun unii dintre primarii din judetul Braila, care prefera sa ajute la deszapezirea drumurilor judetene pe cheltuiala proprie, decat sa semneze contracte cu firme de specialitate. Neoficial, refuzul ar avea la baza teama nemarturisita de a nu fi implicati in fapte penale.

Din cauza haosului administrativ rezultat in urma suspendarii presedintelui si a unuia dintre vicepresedintii Consiliului Judetean Braila, institutia nu a reusit sa incheie la timp contracte pentru deszapezirea drumurilor judetene, iar acum sta la mila primarilor. In lipsa de alte solutii, Consiliul le-a oferit primarilor varianta de a semna contracte de deszapezire, pentru a li se deconta lucrarile pe care le fac pe drumurile judetene. Doar 14 primării, din totalul de 40 , au fost de acord. Dupa ce au vazut ca DNA-ul ia la verificat toate contractele Consiliului Judetean si ca unii oficiali ajung in fata instantei pentru diverse nereguli, cei mai multi dintre primari au preferat sa nu se complice cu o astfel de asociere, pentru deszapezire. Presedintele interimar al Consiliului Judetean, Viorel Mortu, admite ca fara ajutorul primarilor, ar fi fost un dezastru, la ninsorile si viscolul, inregistrate la sfarsitul lunii decembrie.

Conducerea Consiliului Judetean a incercat sa incheie contracte, pe procedura situatiilor de urgenta, cu cateva firme interesate, insa acestea nu aveau dotarile necesare, astfel ca s-a renuntat la aceasta varianta.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>