Menu

Administrativ
NICI AI LUI NU-L MAI SUSȚIN

Razboiul personal al primarului Buzaului Constantin Toma cu Compania de Apa nu mai este sustinut nici de proprii consilieri PSD. Cei mai multi dintre ei s-au impotrivit astazi proiectului prin care edilul doreste schimbarea actului constitutiv al operatorului regional de apa. Ba chiar spiritele s-au incins, iar primarul a schimbat replici dure cu  consilierul PSD, Constantin Florescu, fost judecător. Surprinzator, in ciuda opozitii consilierilor social-democrati, propunerea lui Constantin Toma a fost aprobata prin votul consilierilor PNL.

Razboiul personal al primarului Buzaului, Constantin Toma, cu Compania de Apa a consemnat astazi un nou episod, extrem de tensionat, in cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Buzău. In ciuda numeroselor tentative esuate din trecut, prin care primarul social-democrat a incercat sa schimbe ilegal actul constitutiv al Companiei de Apa, Constantin Toma a introdus si astazi pe ordinea de zi un astfel de proiect. De aceasta data, propunerea a stârnit o reacție virulentă tocmai din partea propriilor  consilieri PSD. Constantin Florescu, fost judecător și președinte al Tribunalului Buzău a explicat că aprobarea acestui proiect este un demers ilegal, care ar putea avea consecințe penale. Afirmațiile consilierului PSD Buzău Constantin Florescu au fost susținute și de căte alți consilieri locali, din Opoziție. Fostul judecător Constantin Florescu i-a reproșat edilului Constatin Toma si faptul ca cetatenii au cel mai mult au de suferit din cauza obsesiei primarului de a schimba conducerea Companiei de Apă. Enervat la culme, Toma s-a răstit la fostul judecător și i-a adus acuzatii grave.

Proiectul prin care Constantin Toma incearca sa schimbe actul constitutiv al Companiei de Apa a fost supus la vot. Inițial, s-a anunțat că proiectul a fost respins, cu doar 8 voturi pentru, deoarece mai mult de jumătate dintre consilierii PSD prezenți în ședință au votat impotriva. La finalul ședinței, secretarul municipiului Buzau a facut insa un anunt surprinzator: proiectul fusese aprobat. Explicațiile sunt aiuritoare!

Foarte probabil, Compania de apă Buzau va ataca în instanță decizia Consiliului Local Municipal de astazi, avand in vedere că celelalte hotărâri care urmăreau schimbarea actului constitutiv al operatorului regional de apa au fost atacate și ele în instanță, iar magistrații au dat câștig de cauză Companiei de apă, anulând proiectele.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>