Menu

Social
GIGACALORIE MAI SCUMPĂ

Buzoienii vor plăti mai mult pentru fiecare gigacalorie consumată, începând chiar de la 1 iunie. Noul preţ al gigacaloriei pentru populaţie este de 230 de lei, în loc de 185 de lei, cât se plătea până acum. Primarul Buzăului anunţă însă că preţul gigacaloriei s-ar putea majora din nou până la iarnă, dacă Guvernul nu va acorda un sprijin financiar pentru acoperirea subvenţiei la energia termică, aşa cum a făcut-o şi anul trecut.

De la 1 iunie, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti facturi mai mari pentru fiecare gigacalorie consumată. Consiliul Local a aprobat majorarea preţului gigacaloriei către populaţie de la 185, la 230 de lei. Câţiva consilieri s-au opus scumpirii deoarece această măsură ar putea duce chiar la falimentarea Regiei Autonome Municipale.

În mod curios, directorul economic al Regiei Autonome Municipale Buzău i-a îndemnat pe consilieri să aprobe majorarea tarifului gigacaloriei. Aceasta chiar dacă scumpirea ar atrage un val de debranşări şi reducerea consistentă a numarului de clienţi ai Regiei. Reprezentantul Regiei Automone Municipale Buzău recunoaşte totuşi că discuţiile despre scumpirea energiei termice i-a determinat pe foarte mulţi buzoieni să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire.

Veştile proaste nu se opresc aici! Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunţat că tariful gigacaloriei ar putea fi din nou majorat până la iarnă, dacă Guvernul nu va oferi un sprijin financiar, aşa cum a făcut-o şi în toamna anului trecut. La Buzău, populaţia a plătit 185 de lei pentru fiecare gigacalorie consumată, diferenţa de până la 430 de lei fiind acoperită din subvenţia acordată de Primărie. În prezent, mai puţin de 14.000 de apartamente din municipiu mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>