Menu

Social
SOLUȚIE DE CRIZĂ

Criză acută de medici în Spitalul Județean de Urgență Buzău. Medicii tineri fug de cel mai mare spital din județ, lucru constatat la toate concursurile organizate în ultimii ani. Conducerea spitalului a găsit o soluție de compromis pentru a rezolva deficitul de personal: medicilor pensionați în 2014 li s-a propus să își continue acticvitatea în spital.

Puțini sunt medicii care vor să profeseze în spitalele din Buzău. O arată numărul mic de candidați înscriși la concursurile pe care Spitalul Județean de Urgență Buzău le-a organizat anul trecut pentru ocuparea unor posturi de medic. La ultimul concurs, organizat în septembrie anul trecut, s-au înscris doar trei medici, deși fuseseră vacantate nouă posturi. Conducerea Spitalului Județean a găsit o soluție de compromis pentru a rezolva, măcar temporar, deficitul de medici: a readus în câmpul muncii 9 medici pensionați în 2014. Cel mai mare deficit de medici este la secția neonatologie a Spitalului Județean, unde pe nouă posturi sunt încadrați doar trei medici. De asemenea, probleme mari de personal sunt la Unitatea Primiri Urgențe, unde este un deficit de patru medici. Interesul pentru posturile de medic este scăzut și în rândul absolvenților de medicină.

Candidaţilor care sunt din alte județe li s-a adus la cunoştinţă că li se va asigura chiar o locuinţă închiriată, cheltuielile fiind suportate de Consiliul Judeţean, o metodă prin care se încearcă atragerea cât mai multor specialişti. Nici aşa, absolvenții de medicină nu vor să profeseze în cadrul celui mai mare spital din județul Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>