Menu

Administrativ
LUCRARE ÎNTÂRZIATĂ DE UN NOU AVIZ

Ghinioane peste ghinioane! Podul de peste râul Buzău, de la Vadu Paşii, închis circulaţiei rutiere în urmă cu 12 ani, se loveşte de un nou obstacol  apărut peste noapte. Consiliul Judeţean Buzău se luptă  să obţină un aviz de construcţie cerut de CFR şi impus de Ministerul Transporturilor. Căile Ferate Române trebuie să elibereze un aviz de construcţie, însă abia după ce se va face un studiu de impact pentru ca  lucrările la podul rutier să nu afecteze podul de cale ferată care leagă Muntenia de Moldova.

Reabilitarea podului care leagă Muntenia de Moldova era dată ca sigură în urmă cu doi ani însă Ministerul Culturii a blocat până în primăvară proiectul, fiind vorba de un obiectiv cu valoare de patrimoniu. După depăşirea acestui impas, a apărut o nouă problemă. Căile Ferate Române trebuie să elibereze avizul de construcţie, însă abia după ce va fi efectuat un studiu de impact, motivul fiind acela că lucrările la podul rutier să nu afecteze podul de cale ferată care se află la câţiva metri distanţă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău nu sunt îngrijoraţi de avizul cerut de CFR şi spun că în câteva zile va fi soluţionată şi această ultimă problemă.

Consiliul Judeţean Buzău a alocat din surse proprii, în luna aprilie, suma de 1,5 milioane de lei pentru construirea şi asamblarea de schele modulare metalice necesare pentru refacerea podului. Lucrarea va fi executată de un consorţiu format din mai multe firme, printre care şi cea care a ridicat noua maternitate din municipiul Buzău. Termenul final al lucrărilor de reabilitarea a acestui obiectiv important este anul 2019.

Construit după un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny la sfârşitul secolului al XIX-lea, iniţial doar pentru traficul feroviar, podul de la Vadu Paşii a deservit circulaţia rutieră din anul 1949 şi până în primăvara anului 2005, atunci când a fost închis după ce o viitură puternică a afectat rezistenţa podului. De 12 ani, pe podul de la Vadu Paşii este permis doar traficul pietonal.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>