Menu

Social
PREGĂTIRI PENTRU TRAGEDII POSIBILE

Nu doar hotelierii se pregătesc pentru aglomeraţia de turişti de pe Litoral care începe mâine. Şi pompierii din Mamaia repetă scenariile celor mai sumbre tragedii posibile în hotelurile de la malul mării. S-au instruit pentru cazul unui incendiu devastator într-un hotel înalt, în care victimele rămân blocate la etajul 6. Şi ca lucrurile să se complice şi mai mult, au adăugat în scenariu şi coliziunea a două maşini, chiar în faţă recepţiei, pe trotuar.

Potrivit scenariului, incendiul a izbucnit într-una din camerele de la etajul şase. Clădirea era însă deja cuprinsă de fum în momentul în care au sosit pompierii aşa că doar o parte dintre turişti au fost evacuaţi pe uşile de acces ale hotelului. Pentru restul, rămaşi captivi la înălţime, a fost necesară scara rulantă. La doar câţiva metri distanţă de hotelul unde a izbucnit incendiul pompierii aveau să se confrunte cu altă situaţie critică. Un şofer, atent mai degrabă la ceea ce se petrecea în hotel decât la traffic, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu o altă maşină. Victimele au rămas încarcerate, aşa că pompierii au fost nevoiţi să intervină şi în această situaţie.

La acest exerciţiu au luat parte 3 subunităţi de intervenţie, viitori pompieri aflaţi în practică, 4 autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară de salvare de la înălţimi, autospecială de descarcerare, şi o ambulanţă de prim ajutor. Scopul acestui exerciţiu a avut rolul de creştere a eficienţei de salvare în cazul unei situaţii reale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>