Menu

Social
BURUIANĂ INTERZISĂ

Parlamentarii au pus gând rău unei plante din flora spontană despre care spun că este un pericol pentru sănătatea oamenilor. Anul acesta, în aprilie, a fost depus al doilea proiect de lege pentru a interzice ambrozia, după ce primul a fost retras din dezbaterea parlamentară anul trecut, de către Senat.

Ambrozia  e o plantă prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, respectiv în zonele lăsate în paragină, cum ar fi pe marginea drumurilor şi a căilor ferate. Actul normativ depus în Parlament pe 12 aprilie anul acesta prevede ca proprietarii de terenuri să asigure măcar o dată pe an lucrări de cosire, smulgere sau erbicidare pentru ca ambrozia să fie stârpită.

În primă fază, deţinătorii de terenuri care nu se conformează vor primi un avertisment scris, iar în a doua fază, dacă nu iau măsurile impuse, vor primi amendă. Cuantumul sancţiunii va fi între 1.500 şi 10.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 10.000 şi 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>