Menu

Social
Închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani de închisoare cu executare după ce a recunoscut că a primit 75.000 de euro mită de la fostul director al RA-APPS, Georgian Surdu.

În 3 noiembrie 2016, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Cristinel Bîgiu la doi ani de închisoare cu suspendare, iar pe Georgian Surdu la trei ani de închisoare cu executare. Atunci, instanţa a dispus şi confiscarea de la Cristinel Bîgiu a sumei de 75.000 de euro. Decizia instanţei a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti. In 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gabriel Surdu şi Cristinel Bîgiu pentru cumpărare de influenţă, respectiv trafic de influenţă.

Anchetatorii susţin că, în august 2013, Gabriel Surdu i-a oferit lui Cristinel Bîgiu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judetean Buzău, aproximativ 3,9 milioane lei, reprezentând 8% din valoarea unui contract de aproximativ 48,7 milioane lei, având ca obiect „Proiectarea, execuţia şi modernizarea drumurilor de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ghergheasa, judeţul Buzău”.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>