Menu

Social
GUNOI MAI SCUMP

Vara vine cu noi scumpiri! Din această lună, cetăţenii din Rm. Sărat vor plăti mai mult pentru gunoi, după ce preţul pentru serviciile publice de salubrizare a fost majorat cu peste 20 la sută. Operatorul susţine că scumpirea este cauzată de taxa de 80 de lei pe tonă, care trebuie achitată la Fondul de Mediu, pentru cantităţile de desuri depuse în rampă ecologică.

În cadrul ultimei şedinţe a consiliului local municipal Rm. Sărat, aleşii au discutat şi apoi au votat proiectul de hotărâre privind majorarea tarifelor pentru serviciile publice de salubrizare din municipiu. Acest proiect a fost inclus pe ordinea de zi la solicitarea societăţii RER Ecologic, care şi-a argumentat decizia cu privirea la scumpirea preţurilor. Consilierii din opoziţie nu au fost convinşi de argumentele prezentate şi au votat împotrivă.

Ceilalţi consilieri au votat însă pentru majorarea tarifelor pentru serviciile de salubrizare din Rm. Sărat. Astfel din această lună, agenţii economici şi instituţiile vor plăti 154,17 de lei/mc cu 32,82 de lei mai mult decât până acum. Asociaţiile de locatari şi cei care locuiesc la case vor avea de achitat 13,74 de lei pe lună pentru fiecare persoană, cu 2,62 de lei mai mult. Primarul municipiului, Sorin Cîrjan, susţine că majorarea tarifelor ar putea fi doar una temporară.

Chiar şi aşa, cetăţenii din Rm. Sărat vor plăti cu greu facturile de gunoi, în condiţiile în care veniturile lor sunt destul de mici. Şi administratorii asociaţiilor de proaprietari se aşteaptă ca odată cu majorarea preţurilor pentru serviciile de salubrizare să înregistreze şi restanţe şi mai mari la plata facturilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>