Menu

Social
CÂNTARE FIXE ŞI AMENZI

Atenţie, şoferi! Pe drumurile judeţene din Buzău nu va mai circula chiar oricine. Unele maşini vor fi trase pe dreapta şi cântărite, iar în cazul în care legea nu este respectată, şoferii vor primi amenzi usturătoare. Consiliul Judeţean Buzău vrea să cumpere cântare fixe pentru controlul camioanelor care depăşesc 40 de tone şi distrug drumurile judeţene.

Amenzi pentru transportatorii ale căror camioane strică drumurile judeţene din Buzău, depăşind limita de tonaj. Este ceea ce şi-au propus reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău pentru ca şoferii să nu mai circule ilegal şi să distrugă drumurile din judeţ. Depăşirea de tonaj pentru drumurile judeţene înseamnă peste 40 de tone. De la Consilul Judeţean Buzău, se eliberează autorizaţii speciale de tonaj, în funcţie de drum şi portabilitatea acestuia, însă la Buzău, până acum, nicio astfel de autorizaţie n-a fost emisă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că se vor înfiinţa puncte fixe pentru controlul camioanelor, dotate cu cântare.
La viitoarea rectificare de buget, Consiliul Judeţean va aloca bani pentru a face investiţii pe drumurile folosite des de transportatori. Consiliul Judeţean Buzău va aplica amenzi, împreună cu Poliţia Rutieră, în punctele fixe de control. O asftel de măsură pentru transportatori a fost deja aplicată cu succes în judeţul Timiş.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>