Menu

Social
CLĂDIRE DEMOLATĂ

Este cert! Începe demolarea clădirii fostei maternităţi din Buzău. Pe suprafaţa lăsată liberă, de un hectar, Consiliul Judeţean Buzău nu are încă o soluţie, dar se doreşte lansarea unei dezbateri publice în urma căreia să se ţină cont de propunerile buzoienilor.

În cel mai scurt timp, o firmă specializată va începe demolarea clădirii fostei maternităţi de pe Bulevardul Gării, din Buzău. Demolarea vechii maternităţi începe la un an de la inagurarea noului sediu medical, de pe strada Victoriei. Costurile de demolare şi igienizare vor fi suportate integral de Consiliul Judeţean Buzău. O expertiză comandată, anul trecut, de Consiliul Judeţean Buzău, arată faptul că imobilul nu mai corespunde unei funcţiuni similare de unitate medicală, chiar şi în condiţiile unei intervenţii la structura de rezistenţă şi la zidărie.
Pentru terenul fostei maternităţi se aşteaptă propuneri de la buzoieni.

Clădirea în care a funcţionat Maternitatea din Buzău este construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de închisoare. Din 1970 şi până în ziua în care a intrat în conservare, a funcţionat neîncetat, fără reparaţii majore.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>