Menu

Administrativ
ȘEDINȚE REVOCATE

Şedinţele Adunării Generale a Acţionarilor Companiei de Apă au fost revocate, din lipsa de cvorum. În războiul cu Compania de Apă Buzău, Primăria Buzău a dat dovadă că nu gestionează situaţia, gafând din nou. Astfel, la sedinta programată luni, reprezentantul municipiului Buzău a venit   total  nepregătit. Cel puţin, asta este concluzia membrilor Consiliului de Administraţie al Companiei de apă. Procura  cu care s-a prezentat nu a fost  valabilă iar reprezentantii Consiliului de administraţiei au considerat că trimisul primăriei nu avea dreptul legal sa participe la şedinţă. În aceste condiţii, sedinta nu s-a putut ţine, din lipsă de cvorum, si a fost reprogramata pentru astăzi. Surpriza, insa, in aceasta dimineata, niciunul dintre acţionarii  Companiei de Apă nu s-a prezentat la Adunarea  Generală a Acţionarilor.

Primăria Buzău a greşit din nou, ieri, la şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor Companiei de Apă. Reprezentantul Municipiului Buzău, Georgeta Cristea, a venit cu lecţia nepregătită. Mai întâi, nu a fost  recunoscută de către Consiliul de Administraţie ca participant la şedinţa programată ieri, din cauza unei hotărâri a Consiliului Local. Motivul a fost acela că în cuprinsul hotărârii de consiliu adoptată vineri după revocarea cerută de Prefectură au fost menţinute aceleaşi formulări din hotărârea care a fost revocată după ce a fost declarată ilegală. Astfel, potrivit legii, şi această hotărâre a fost considerată nulă de drept. În replică, Georgeta Cristea a încercat să îşi susţină punctul de vedere, însă ceilalţi membri au argumentat că nu are baza legală pentru a participa la şedinţă.

Mai mult, cei din Consiliul de administraţie au găsit si un viciu de procedură. La deschiderea unor puncte de lucru ale Companiei de Apa in judet, alesii locali au hotarat ca reprezentantul municipiului Buzău sa voteze la acesta sedinta ‘’pentru’’, iar  mandatul  special sub semnatura primarului Constantin  Toma  indica aceleaşi persoane  să voteze “împotriva”, lasand loc unor speculaţii că nu se respectă voinţa Consiliului Local. Aşa se face că, până la urmă, ambele şedinţe, atât cea ordinară, cât şi cea extraordinară, s-au încheiat, rapid, prin reprogramare.

O nouă şedinţă a Adunării  Generale a Acţionarilor a fost convocată astăzi, însă fără niciun rezultat. Niciunul dintre membrii Consiliului de administraţie al Companiei de Apă  nu s-a  prezentat. Asadar, din lipsă de cvorum, nici sedinta de astazi nu a mai avut loc. Cel mai probabil, o nouă Adunare Generala  a Acţionarilor  Companiei de Apă va avea loc peste o lună.

La Adunarea  Generala  a Acţionarilor Companiei de Apă  Buzau erau supuse  dezbaterii 7 puncte, printre care aprobarea bilanţului contabil şi a situaţiilor financiare pe 2016, dar şi prezentarea raportului financiar de audit extern pe anul trecut.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>