Menu

Social
Tele-munca

Salariații vor avea posibilitatea de a munci de acasă sau din alt loc, însă numai dacă activitatea desfășurată la angajator este îndeplinită cu ajutorul internetului sau telefonului inteligent.

Această activitate va fi cunoscută drept tele-muncă, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Muncii și Justiției Sociale . Noile reguli vor fi diferite de cele din Codul muncii, ce reglementează în prezent munca la domiciliu. Proiectul redactat de Ministerul Muncii a fost pus în dezbatere publică, pentru 10 zile. În prezent, Codul Muncii reglementează munca la domiciliu fiind un contract destinat celor care lucrează de acasă. Tele-munca, însă, presupune că munca se va desfăşura în afara oricărui loc de muncă organizat de angajator.

Tele-workingul va fi atât un mijloc pentru companii de a-şi moderniza organizarea muncii, precum şi un mijloc pentru salariaţi de a-şi reconcilia munca şi viaţa socială.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>