Menu

Social
REVELIONUL LIPOVENILOR

Revelion 2015, pentru comunitatea rusilor lipoveni din Braila. Cateva mii de lipoveni au sarbatorit azi-noapte intrarea in Noul An dupa rit vechi, cu o petrecere de zile mari. Ei au intins mesele cu mancaruri specifice, au adus vin si vodca din cele mai bune, au cantat si au dansat pana in zori.

Comunitatea rusilor lipoveni din Braila este cea mai numeroasa din tara, iar sarbatorile traditionale sunt tinute cu sfintenie, pentru a pastra vie traditia. Sarbatoarea prilejuita de intrarea in Noul An a inceput cu slujba la biserica, dupa care lipovenii au trecut la adevarata distractie. Odata cu venirea serii, ei s-au adunat pe la rude si prieteni, iar cartierul rusilor lipoveni din Braila a rasunat de muzica si veselie pana-n zori. Ei au inceput cu o masa buna, cu bucate alese, specifice acestei sarbatori, au dat pe git si-un paharel de vodca, si-apoi, incalziti, s-au pus pe cantat si pe dansat. Chiar daca unii dintre rusii lipoveni au renuntat la straiele traditionale pentru cele moderne, mai comode, cei mai multi pastreaza inca portul folosit din mosi-stramosi.

Desi in aceasta dimineata multi dintre rusii lipoveni s-au dus la munca, ei n-au oprit petrecerea, pina la ivirea zorilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>