Menu

Politic
GRINDEANU, SINGUR ÎMPOTRIVA PARTIDULUI

Premierul Sorin Grindeanu, exclus ieri din PSD, a anunţat în urma acestei decizii că nu va demisiona din partid decât atunci când şi liderul Liviu Dragnea o va face. În conferinţa de presă pe care a susţinut-o aseară, primul ministru a adăugat că ziua de 15 iunie va rămâne în istorie una în care un partid îşi execută propriul guvern. Partidul Social Democrat va depune luni moţiune de cenzură împotriva cabinetului Grindeanu, pe care Liviu Dragnea îl consideră în acest moment un guvern fantomă, după ce ieri întreaga echipă de miniştri a demisionat.

Primul ministru Sorin Grindeanu, exclus de CEx din partidul social democrat, a susţinut aseară o conferinţă de presă în care a răspuns acuzaţiilor aduse de preşedintele partidului Liviu Dragnea. El a ţinut să îl informeze pe acesta că, indiferent de ce se va întâmpla, va rămâne social democrat. Primul ministru Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea că încearcă să confişte PSD şi îl consideră vinovat pentru criza în care – spune el – a aruncat România.
Grindeanu a declarat că va demisiona din funcţia de premier, dacă şi Liviu Dragnea va demisiona din fruntea partidului – asumându-şi astfel responsabilitatea pentru criza creată.

Şeful executivului a mai menţionat că va rămâne în istoria partidului faptul că Liviu Dragnea a decis să dărâme un guvern legitim, pe care el l-a pus în funcţie. Mai mult decât atât, prin depunerea unei moţiuni de cenzură, Liviu Dragnea demonstrează că vrea tot mai multă putere. De cealaltă parte, liderul social democraţilor , Liviu Dragnea a anunţat că săptămâna viitoare se doreşte formarea unui nou guvern, pentru a recupera întârzierile înregistrate. După şedinţa CEx de ieri după-amiază, PSD a luat decizia să depună luni moţiunea de cenzură împotriva guvernului, iar miercuri aceasta să fie dezbătută şi votată.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>