Menu

Social
CANTONAMENT CU TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ

Au venit în cantonament pe litoral şi s-au ales cu o toxinfectie alimentară de toată frumuseţea. Zeci de copii, dar şi adulţi de la Chişinău şi Târgovişte au avut parte de o noapte de coşmar, după ce, spun ei, ar fi mâncat, la cină, carne stricată.

Totul s-a întâmplat sâmbătă seară la restaurantul unui hotel din staţiunea Mamaia. Ieri, copiii aveau meci, pe stadionul de la Ovidiu şi abia au reuşit să îşi revină. Managerul restaurantului susţine că toată carnea folosită la cină a fost proaspătă şi că cel mai probabil copiii au mâncat ceva din afara unităţii. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului dar şi cei de la direcţia sanitar-veterinară au luat probe pentru a afla cum a fost posibil un astfel de eveniment.

Problemele au început să apară puţin după miezul nopţii. Copiii aflaţi în cantonament s-au plâns de dureri de burtă, urmate de vărsături şi temperatură. Părinţii dar şi antrenorii au apelat la farmacia hotelului de unde au cumpărat medicamente pentru cei mici. Oamenii sunt convinşi că de vină a fost mâncarea servită la cină : pulpe de pui, aripioare şi prăjitură la desert. Managerul unităţii se apără şi spune că toată marfa a fost cumpărată vineri iar carnea era proaspătă. Mai mult decât atât susţine că, de fapt copiii ar fi mâncat produse de patiserie din afara hotelului.

Inspectorii OPC împreună cu medicii sanitari-veterinari s-au deplasat la hotel şi au prelevat probe din mâncare servită de copii. Vor fi luate probe şi de la angajaţi şi vor fi verificate analizele acestora, pentru ca nu cumva unul dintre ei să fi fost purtător al bacteriei Salmonela.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>