Menu

Social
PRIMA PROBĂ, PRIMELE EMOȚII

Emoţii mari astăzi pentru mii de absolvenţi de clasa a VIII-a. Ei au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, din cadrul primului examen al vieţii lor, Evaluarea Naţională. Subiectele au fost accesibile, iar cei mai mulţi elevi au ieşit din sălile de examen bucuroşi că au reuşit să le rezolve.

Candidaţii au primit subiectele de examen la ora 9.00 şi au avut la dispoziţie două ore pentru a le rezolva. Şi dacă elevii au avut emoţii mari în sălile de examen, părinţii care i-au aşteptat în faţa unităţilor de învăţământ au fost şi mai tensionaţi. Toţi îşi doresc ca odraslele lor să obţină rezultate cât mai bune, pe măsura pregătirii.

La primul subiect, candidaţii au primit poezia ,,Ploaia,, de Magda Isanos. Elevii au trebuit să dea răspunsuri la cerinţe, care ţin de gramatică şi vocabular şi totodată să redacteze o compunere în care să motiveze apartenenţa la genul liric a poeziei. La subiectul al doilea, candidaţii au avut de rezolvat o serie de cerinţe pe marginea unui text citit la prima vedere. De asemenea, ei au trebuit să scrie o scurtă naraţiune în care să prezinte o întâmplare imaginară petrecută în timpul unei întreceri sportive. La Şcoala Nr. 1, din Rm. Sărat, mulţi elevi au ieşit bucuroşi din sălile de examen, pentru că au reuşit să rezolve subiectele. Elevii speră că vor obţine note mari la prima probă de la Evaluarea Naţională.

Elevii vor susţine miercuri examenul scris la matematică, iar primele rezultate vor fi afişate vineri. Notele primite la evaluarea naţională vor conta la admiterea la liceu în proporţie de 80 la sută, mai mult cu 5 procente faţă de anii anteriori.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>