Menu

Social
INVESTIȚII DE VIITOR

„Împreună cu amicii mei din România, încercăm să dezvoltăm două culturi foarte asemănătoare – română și italiană.” Este declarația unui investitor italian, fost primar al unei regiuni din Sicilia, care a venit în acest weekend in premiera la Rm. Sărat. Alături de soția sa, acesta a vizitat, printre altele, studiourile TV Sud Est și crama de vinuri de la Podgoria. Omul de afaceri italian ar fi interesat de o colaborare cu afaceriști din județul Buzau.

Fost primar în localitatea Motto Sant’Anastasia, o comună din Provincia Catania, din sudul Italiei, Antonino Santagati s-a arătat fascinat de Romania și de frumusețile ei. Sâmbătă, pe o vreme nu tocmai prietenoasă, oaspetele italian a tinut totusi sa discute cu oameni de afaceri dar și cu primarul municipiului Rm. Sarat. Acesta mărturisește că două culturi aparent diferite, română și italiană, ar trebui să devină practic una singură și să se dezvolte împreună. Investitorul a amintit câteva dintre asemănările frumoasei insule Sicilia cu Romania.

 „Așadar eu îmi doresc să parcurg același drum pe care unii dintre conaționalii mei l-au parcurs cu mult timp în urmă. Tocmai de aceea mi-aș dori ca, împreună cu amicii mei din România, să aducem un aport în plus la dezvoltarea culturilor comune. Într-o Europă nouă, care progresează în mod constant, cultura românească trebuie să crească și să se dezvolte laolaltă cu cea italiană.”

Omul de afaceri italian evaluează oportunități pentru a realiza noi investiții în România, cea mai importantă fiind în domeniul agricol. El considera ca piața locală prezintă potențial viitor de dezvoltare prin prisma proiectelor investiționale de dimensiuni mici și medii din mediul rural.

„Aș începe cu acest parteneriat care nu neglijează toate lucrurile istoriei trecute. Pentru că, în orice caz, fiecare lucru, fiecare fruct trebuie să aibă o rădăcină. Rădăcina reprezintă povestea noastră, iar în acest caz, din moment ce avem povestea în comun, putem dezvolta această cultură. „

România are una dintre cele mai mari suprafeţe arabile din Uniunea Europeana, iar Italia ocupă primul loc în topul țărilor straine care investesc în terenurile agricole din România. Motta Sant’Anastasia este o comună în Provincia Catania, Sicilia din sudul Italiei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>