Menu

Cultural
BUZĂUL, ÎN PATRIMONIUL UNESCO?

Judeţul Buzăul este “o ţară plină de ţări” şi ar putea fi inclus de UNESCO pe lista celor mai frumoase şi unice locuri din lume. Vulcanii Noroioşi, Aşezările rupestre, Muzeul Chihlimbarului, Mina de Petrol, ori Taberele de sculptură în piatră de la Măgura şi Naeni sunt considerate cele mai pitoreşti zone ale judeţului Buzău. Toate aceste obiective ar putea atrage mai uşor turişti de pretutindeni dacă vor fi incluse în patrimoniul UNESCO.

Vulcanii Noroiosi, bisericile rupestre, muntii de sare, ori focurile vii din judetul Buzau trebuie incluse în  patrimoniul UNESCO pentru a fi cunoscute in întreaga lume. Asta isi doresc si autoritatile judetene care si-au propus ca Tinutul Buzăului să devina Geoparc UNESCO, în vederea conservării, promovării și valorificării elementelor naturale deosebite din aceste zone.

Colecţia oficilă UNESCO este formată din peste 1.000  de locaţii din întreaga lume – istorice şi culturale, create de natură sau de om. Acestea îndeplinesc anumite criterii, fiind considerate „valori remarcabile pentru umanitate.” În România, cele mai cunoscute locuri care se află în patrimoniul UNESCO sunt Delta Dunării, Mânăstirea Horezu, bisericile pictate din nordul Moldovei, Oraşul vechi din Sighişoara sau bisericile de lemn din Maramureş.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>