Menu

Social
CĂLDURĂ ȘI DEZINTERES

La Buzău, arşiţa este tratată cu… indiferenţă. Deşi meteorologii au emis o informare de caniculă pentru aceste zile, Primăria nu s-au grăbit să monteze niciun cort de prim ajutor în oraş. Astfel, oamenii care au probleme de sănătate sau care vor doar să se adăpostească de căldură şi să servească un pahar cu apă rece pot apela la ambulanţă sau la orice farmacie din municipiu.

Chiar daca meteorologii au anuntat zile de foc, in perioada urmatoare, în municipiul Buzău, nu a fost amenajat niciun cort de prim ajutor. Oamenii spun ca autoritatile locale nu s-au implicat deloc aşa cum ar fi trebuit. De exemplu, în Capitala unde vor fi amplaste 20 de corturi şi zece containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale orasului. Reprezentantii  Primariei Buzau au refuzat sa dea vreo informație cu privire la masurile luate împotriva caniculei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare privind un disconfort termic accentuat, în regiunile sud-vestice și sudice, Astfel incepand de astazi dupa amiaza, local, indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade. De asemenea, la sfârșitul acestei saptămînii, în special în jumătatea de sud a țării, în orele după-amiezelor, disconfortul termic se va menține ridicat și local vremea va fi caniculară.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>