Menu

Social
CUM NE RĂCORIM CORECT LOCUINȚA!

Temperaturile ridicate de afară, creează disconfort termic şi la interior. Românii aleargă în magazine să cumpere orice le-ar putea garanta răcoarea din locuinţa. Doar că aleg greşit şi cumpără produse de proastă calitate. Specialiştii avertizează că acestă practică ajută buzunarul, însă pentru o perioadă scurtă. O decizie înţeleaptă, chiar şi mai costisitoare garantează rezistenţa în timp, iar calitatea face diferenţa. Am testat cu o cameră de termoviziune care este temperatura optimă într-o locuinţă în care tâmplăria este aleasă cu grijă, la fel sistemul de ventilaţie şi izolaţia exterioară.

Alex a decis sa foloseasca pentru locuinta sa, cele mai bune solutii pentru un confort termic sporit. Asa se face ca intr-o zi caniculara, temperatura in casa, fara folosirea in prealabil a vreunui sistem de ventilatie, sa fie cu peste 10 grade mai scazuta, decat cea exterioara. Intamplarea face ca el sa stie cum sa obtina racoarea mult visata pentru ca este de meserie inginer constructor. Asa ca are sfaturi si despre cum sa izolam peretii locuintei, pentru a obtine rezultatul mult dorit.

Asa ca romanul speriat de temperaturile caniculare, da fuga in supermarketuri sa cumpere sisteme de ventilatie. Aici face iar o greseala. Alege in necunostinta de cauza si foarte ieftin. Iar daca vrem sa alegem aparatul de climatizare potrivit, trebuie sa ne preocupam inca din sezonul de primavara. Cerinta este mare, iar specialistii nu mai fac fata, asa ca programeaza instalarile chiar si peste o luna. Iar daca peretii sunt izolati corespunzator, si racoarea la interior asigurata de un sistem de climatizare corespunzator, mai este un aspect important de avut in vedere. Casa racoroasa pierde gradele cu minus pe fereastra, aleasa de cele mai multe ori in necunostinta de cauza.  Pentru ca banii economistiti, sunt de fapt aruncati tot prin acelasi loc.

Trendul actual de piata in ceea ce priveste tamplaria folosita de romani, tinde pentru o mai buna izolare, catre profile de aluminiu, spun specialistii. Si tot ei recomanda clientilor sa ceara sfaturi avizate, pentru un plus de siguranta. Cu sfaturi bine puse in aplicare, locuinta poate sa fie locul in care disconfortul termic sa nu isi gaseasca loc, iar investitia facuta sa isi merite banii.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>