Menu

Justiție
MAZĂRE SCAPĂ DE ÎNCHISOARE

Fostul edil al Constanţei, Radu Mazăre a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa. În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, fostul şef al Direcţiei de Administraţie Publică şi Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, au primit 3 ani de închisoare cu suspendare. Omul de afaceri Cristian Borcea, considerat unul dintre beneficiarii acestor retrocedări frauduloase, a fost achitat de către judecători.

Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel București nu este definitiva si poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Alături de Radu Mazăre au fost trimiși în judecată mai mulți membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanța, printre care si  Nicușor Constantinescu — fost președinte al CJ Constanța, șeful Direcției Administrație Publică, șeful Direcției Patrimoniu si seful Direcției Tehnic-Investiții. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 — iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, cu știință, au soluționat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obținerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietății asupra unor mari suprafețe de teren la care nu aveau dreptul. Astfel, patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafețe de teren intravilan, în valoare de 114 milioane euro.

Omul de afaceri Cristian Borcea, considerat unul dintre beneficiarii acestor retrocedări frauduloase, a fost achitat de către judecători.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>