Menu

Social
DESPĂGUBIRI BA, REDUCERI LA IMPOZIT, DA!

Fermierii nu vor mai primi despăgubiri pentru culturile calamitate. În schimb, agricultorii care înregistrează pagube din cauza fenomenelor meteorologice beneficiază de anularea impozitului pe venit datorat în baza unei cereri la Fisc.

Persoanele care au incheiat procese-verbale dupa calamitarea culturilor agricole din cauza unor fenomene naturale cum ar fi îngheț, grindină, polei, inundații, ploaie, secetă nu vor mai primi despagubiri, dar pot beneficia de reducerea impozitului pe venit. Fermierii trebuie insa sa depuna o cerere in acest sens la Fisc. Fiscul poate lua in calcul doar procesele verbale de calamitate încheiate de comisiile de specialitate.

Dacă procentul de calamitate a culturii este foarte mare, atunci agricultorii nu mai datorează niciun ban statului, pentru că nu au realizat producție, respectiv nu au niciun venit de pe urma pământului deținut. Decizia de anulare a impozitului este luata numai de catre Fisc.

Zilele trecute in comuna buzoiana Puiești  grindina a distrus mii de hectare cultivate cu grâu, porumb și floarea-soarelui în mai puțin de o oră. Fermierii care au incheiat procese verbale de calamitate nu vor primi despagubiri dar vor beneficia de reducerea impozitului pe venit, in functie de gradul de afectare a culturilor.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>