Menu

Social
ALL INCLUSIVE, PREFERAT DE FAMILII

După ce în ultimii ani tot mai mulţi români au ales să îşi petreacă vacanţele pe litoralul bulgăresc, turcesc sau grecesc, datorită regimului all inclusive, ori ultra all inclusive de acolo, hotelierii din ţara noastră par să fi înţeles şi ei că turismul de familie le-ar putea aduce câştiguri frumusele şi s-au reorientat. Aşa se face că din ce în ce mai mulţi investesc acum în acest tip de servicii. Hotelurile de la noi nu au însă aceleaşi facilităţi ca în străinătate , mai ales că acolo vorbim de conceptul de resort, ceea ce în staţiunile româneşti nu poate fi pus în practică.

Litoralul romanesc numara in present 23 de unitati hoteliere cu regim all inclusive .Agențiile de turism spun că acest concept este preferat în cea mai mare măsură de familiile cu copii. Hotelurile ofera  spații de joacă pentru cei mici,  animatori care îi țin ocupați, internet si piscine. Turistii nu se plang. Recunosc ca preturile sunt la fel ca in strainatate,  dar ca si la noi mancarea este destul de multa si foarte gustoasa. Litoralul romanesc mai are  un avantaj. Este mai aproape,  iar drumurile ceva mai bune decat la bulgari.

Si totusi cea mai mare parte a romanilor prefera sa mearga in Turcia sau Grecia,  la all inclusive. Motivele sunt nenumarate: facilitatile pentru copii, parcurile de distractie, toboganele sunt mai multe ca la noi. Camerele sunt si ele mai mari in resorturile turcesti. Iar uneori calculele au demonstrat ca si preturile sunt mai mici. Pentru un sejur de 7 nopti la un hotel de patru stele, in regim all inclusive pe litoralul romanesc, o familie cu doi copii ajunge sa plateasca in jur de 1500 de euro. Asta in timp ce in Turcia spre exemplu, aceeasi familie plateste sub 1000 de euro, daca face rezervare din timp.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>